School: Jubileum/Nieuwe naam/Reünie

Gepubliceerd op 7 juli 2022 om 20:15

 

Het begon met een toevallige terug vondst van foto's van het vijftigjarig jubileum van basisschool Dr. Poels in 2002.... Het idee ontstond om het dus naderende zeventigjarig jubileum van de school groots te vieren en de school voor haar verjaardag een nieuwe naam cadeau te geven. Waar de oude naam niet meteen deed denken aan een basisschool en de manier waarop kinderen daar ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, roept de nieuwe naam Eikerwijs volgens de werkgroep, bestaande uit teamleden en ouders, wel één en ander op: Allereerst de onlosmakelijke verbinding met het dorp Kessel-Eik. In het dorp is de school van grote waarde voor de leefbaarheid in de kern. Al jaren wordt er in en door het dorp hard gewerkt om woningbouw te bewerkstelligen om jonge gezinnen de kans te geven zich in de prachtige leefomgeving van het dorp te vestigen. Daarnaast refereert de schoolnaam eraan dat kinderen zich op hun eigen wijze mogen ontwikkelen en dat de school dit op eigen wijze wil bewerkstelligen; kinderen de basis meegeven in wereldwijsheid! 

 

De verjaardag van de school werd op 1 juli groots gevierd. Burgemeester Delissen kwam met wethouder Machteld Beukema op bezoek en onthulde met de kinderen de nieuwe schoolnaam. 'Waar een klein dorp groot in kan zijn', noemde de burgemeester al in haar toespraak. En dat werd maar weer eens bewezen door de vele ideeën en samenwerkingen die tot stand kwamen in Kessel-Eik. De nieuwe naam werd ingezonden door een dorpsbewoner, het logo werd ontworpen door Kessel-Eikse vormgever Ed Morel, het Gemeinsjapshoes verzorgde koffie en thee bij de school en Stichting Eiks treffen verzorgde de feestelijke reünie voor het dorp, die aansloot bij het programma op school. De school organiseerde een schoolfestival voor de leerlingen met allerlei feestelijke workshops, een tentoonstelling die zeer druk bezocht werd door oud-leerlingen en voormalig personeel en er was tijdens het avondfeest ook een pub-quiz, die gepresenteerd werd door leerlingen van groep 6-7-8 en een inmiddels volwassen oud-leerling.  

 

Ontmoeting en saamhorigheid waren de gehele dag zichtbaar en voelbaar voor iedereen, van 's ochtend s vroeg tot in de late uurtjes. 

Kessel-Eik bruist! 

Reactie plaatsen

Reacties

Danny van den Berghe
2 jaar geleden

Nogmaals wil ik via deze weg iedereen bedanken voor hun komst naar deze onvergetelijke feestdag. Als team en werkgroep hebben we er ontzettend van genoten. Hopelijk kunnen we dit over een aantal jaar nogmaals herhalen!