Schone Maas 19 Maart 2022

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 08:53

 

Help mee met de schoonmaak van de Maasoevers en de natuur.

Maasoevers en het natuurgebied de Weerdbeemden opschonen op zaterdag 19 maart.   Een goede actie voor een gezonde mens een gezonde en mooie natuur!

 

In het kader van de actie Schone Maas (https://www.schonemaas.nl), gaan vrijwilligers uit de dorpen van Peel en Maas, het aan de Maas grenzend natuurgebied de Weerdbeemden in Kessel-Eik opschonen. De schoonmaak actie heeft ook tot doel om de oevers van de Maas en het natuurgebied een schoon aanzicht te geven en mensen bewust te maken van wat voor  impact het weggooien van afval heeft op de omgeving. Door de hoge waterstanden in de afgelopen zomer van de Maas is er nog veel en groot afval in dit mooie natuurgebied blijven liggen. Voor de deelnemers is het ook een uitstekende gelegenheid om lekker buiten op een gezonde en natuurvriendelijke manier bezig te zijn. Veel handjes zijn nodig!

De opruimactie is gepland  op 19 maart en begint om 9:00 uur   Deelnemers kunnen zich via een email naar schonemaas@ivnhelden.nl aanmelden. We komen samen bij de Kapel aan Maasstraat 62 - Haagweg in Kessel-Eik.  Na afloop is er koffie en vlaai.

Staatsbosbeheer en de Gemeente Peel en Maas sponsoren de actie.

Namens de IVN Helden e.o. organisatie:

Harrie Peeters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.